SHARE

Смразяващата липса на организация при ремонта на ул. “Граф Игнатиев” очевидно ще продължи. “Капитал” разпространи информация, че поради липса на съгласуване с “Топлофикация” напролет общинското дружество ще разкопае част от улицата, за да смени тръбите. Отдавна вече не е смешно – подигравката, която некомпетентната столична администрация си прави с гражданите на София, надмина и най-песимистичните ни очаквания. Надяваме се, че този знаков ремонт най-сетне ще даде началото на края на това вредно за града управление.

След като имаха няколко години на разположение да съгласуват всички дейности, които имат да свършат на еднокилометрова улица, пак получихме повсеместен хаос. Логичният извод е, че тези хора просто толкова си могат. А то е далеч от достатъчно. Г-жо Савина, Вие сте заместник-кметът, отговарящ за координацията с комуналните дружества – къде спахте през цялото това време и ще понесете ли отговорност за несвършената работа сега?

Г-жо Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova, стана ни досадно и обидно все да Ви призоваваме да свършите поне нещо както трябва. Обещавахте, че ще се работи под тенти, дори и зимата, след като цяло лято работниците се моткаха, но от месец на обекта няма жив човек. Обещахте, че сроковете ще бъдат спазвани и ще има солени глоби за закъснение и некачествена работа, но досега нито един срок не беше спазен. Нужно ли е да припомняме, че 1 март е крайната дата за завършване на цялата Зона 2, включително улиците “6-ти септември” и “Иван Шишман”? Та те дори още не са започнати!

Нямаме съмнение, че ще измислите някаква законова врътка, така че хем да удължите срока, а с това и тормоза над жителите, хем да не наложите глоби на любимата фирма. Остава ни само да изчакаме изборите наесен, за да разберем с колко процента ще Ви накажат софиянци.

#ГафИгантиев #СпасиСофия #РемонтНаРемонта

SHARE
Спаси София е неправителствена гражданска организация, чиято основна цел е подобряването на градската среда, градския транспорт и качеството на живота в София. Можете да ги намерите на адрес: spasisofia.org