На 11 май ГЕРБ избира ново ръководство, запазва Борисов

На 11 май ГЕРБ избира ново ръководство, запазва Борисов

SHARE

Партия ГЕРБ ще организира национално събрание за избор на ново ръководство във вторник.

Събитието насрочено за 11 май, ще е онлайн и към момента е известно, че на него няма да се обсъжда смяната на Бойко Борисов като председател.

Ще бъдат избрани заместник-председатели на партията и нови членове на изпълнителната и контролната комисии. На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в Устава на ПП ГЕРБ. От пресцентъра на партията отбелязват, че подобни събития се провеждат най-малко веднъж на 4 години, а последното е от 2017 г.

През юли миналата година той заяви следното: “След края на мандата отивам да си ръководя партията и да си укрепваме структурите, защото всички сега ръфат ГЕРБ отстрани, тъй като ние сме 100% ангажирани с правителството и се допускат грешки в самата партия, самият контрол в партията е занижен”.

Още в деня след парламентарния вот за подобни рокади заговориха и в БСП. Там цялото Изпълнително бюро излезе в оставка, но лидерът Корнелия Нинова обяви, че няма да се оттегли, за да не остане партията извън политическите процеси в страната през следващите месеци. Тя обаче остана депутат.

 

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.