Мустафа Карадайъ е кандидатът за президент на ДПС

Мустафа Карадайъ е кандидатът за президент на ДПС

SHARE

Мустафа Карадайъ е кандидатът за президент на ДПС. Искра Михайлова ще бъде кандидат за вицепрезидент. Решението е взето днес по време на заседание на Централното оперативно бюро на ДПС. Новината съобщи Юнал Лютфи пред Централната избирателна комисия.

За регистрацията в ЦИК дойдоха емблематични лица на партията, които бяха останали извън прожекторите в последните години. Сред тях – Юнал Лютфи и Емел Етем.

Според ръководството на партията решението на ДПС е очаквано от избирателите им. „Обществото в България очаква промяна”, каза Юнал Лютфи, след като двойката за „Дондуков” 2 беше регистрирана в Централната избирателна комисия.

Мустафа Карадайъ е член на ДПС от май 1991 година. Учредител е на младежката организация на партията. Бил е неин председател два мандата. На 12 декември миналата година беше преизбран за председател на ДПС за втори мандат. От днес официално е кандидатът на партията за президент.

„ДПС издига изключителен президент – популярен, последователен, предвидим. Такъв, в който може да се инвестира доверие”, заяви Юнал Лютфи.

За вицепрезидент партията издига Искра Михайлова. Тя е бивш министър на околната среда и водите и един от най-дългогодишните евродепутати на ДПС. „Тя не е член на ДПС но е евродепутат, авторитетен ръководител, председател на Комисията „Обнови Европа”, посочи Лютфи.

Според ръководството на партията решението на ДПС да участва в битката за „Дондуков” 2 не е неочаквано за избирателите на Движението. „Това е исторически ден за ДПС не само за Движението, а и за цяла България. Закъсняхме с издигането на кандидат. Смятам, че по-рано трябваше да го направим. Това се очакваше от избирателите на партията ни”, заяви Лютфи.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.