SHARE

Моментна снимка на един свят без морални котви.

Президентът Тръмп оправда инвазията на Съветския съюз в Афганистан.

Канцлерът Меркел, която би трябвало да е лидер на Европа, убеждава, че “Северен поток” е просто бизнес, докато Русия задушава в газовата си прегръдка една независима нация и на всичко отгоре се кълне на Киев, че е най-верен приятел.

Първият дипломат на ЕС, поне номинално, Фредерика Могерини, не включи руската заплаха и инвазията в Украйна сред първите 10 свои приоритети за външната политика на ЕС.

Президентът Радев, който убеждаваше народа, че го е грижа за болките му в предновогодишното обръщение и е последната бариера през погазването на правата на хората, пусна мракобесния закон за конфискация без съд.

Нито един от тях не може да бъде морален репер на съвременните поколения европейци и американци. Случайни хора, влезли през задния вход на историята.

Спомнете си божията повеля, да не си правите идоли и кумири и вярвайте в божественото в себе си.

“… не им се кланяй и не им служи” [Изх. 20:5]

SHARE
Член на УС на Центъра за балкански и черномоски изседвания, Управляващ партньор на „Иновейтив Енерджи Солюшънс", блогър, Почетен председател на Българския икономически форум, Координатор, Софийско Бизнес Училище. Бивш посланик на Република България в Русия.