SHARE

Даниел Холт има диплома по право, амбиция да защитава клиентите в съда и… церебрална парализа.

Ако подобна болест не е спряла Стивън Хокинг да стане знаменит учен, то защо трябва да спира него да стане баристър (адвокатите в английската съдебна система си избират дали да станат баристъри, които пледират в съдебна зала, или солиситъри, които основно се занимават с документацията и писмената част на правото – бел. ред.).

Мечтата на Даниел е особена и дори на няколко пъти са го убеждавали да се откаже, тъй като заради звуковия апарат е трудно да бъде разбран, но това не го спира и Даниел тази седмица се яви на своя следипломен изпит, който ще му позволи да започне обучение за баристър.

Нещо повече, Даниел има отговор за тези, които смятат, че заради говорните си затруднения той би затруднил защитата на клиентите си – той е специалист в областта на дискриминацията и човешките права – сфери, в които най-малкото ще бъде въздействащ защитник на своите клиенти. Освен това той се занимава с административно право и защита на личните данни и информацията.

По време на студентските си години Даниел води няколко кампании в университета “Кралица Мери”, едната от тях води до това да бъдат отпуснати 400 хил. паунда за подобряване на достъпа на хора в неравностойно положение до обектите на университета. През 2013 г. тази му инициатива става “Кампания на годината” за учебното заведение.

“Това е единствената кариера, която съм искал. И няма да се откажа само защото имам увреждане”, казва той пред BBC, които правят репортаж за него.

Краткото видео за Даниел на BBC може да изгледате тук:

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.