Моловете и фитнесите отварят днес

Моловете и фитнесите отварят днес

SHARE

Днес се очаква да отворят врати големите търговски центрове и фитнес залите, но при спазване на дистанция между клиентите и строги мерки за хигиена.

В моловете ще има отделни врати за вход и изход, ще има и стикери, които посочват къде трябва да се изчаква. В асансьорите не бива да се качват повече от четирима души, а на ескалаторите ще се допускат до седем души на разстояние от 1,5 метра между тях.

Маските са задължителни във всички вътрешни пространства. Наемателите на магазините ще осигуряват дезинфектанти и спазването на нужната дистанция. За консумация на храна ще бъдат отворени само терасите. Дрехите и обувките ще може да се изпробват.

Пробните и тоалетните ще се ползват през една. Тренировките във фитнес залите ще се осъществяват при разстояние от 1,5 метра. Груповите занимания ще са разрешени за максимум 10 трениращи в залата. Уредите ще се дезинфекцират след всеки клиент. Душовете и баните ще могат да работят, но при строга хигиена.

Междувременно от днес в градският транспорт в София контрольорите и шофьорите няма да продават билети заради противоепидемичните мерки.

Климатиците на превозните средства ще работят в горещите дни, обясни за БНР Димитър Дилчев  – директор на Центъра за градска мобилност: „При температури над 25 градуса климатиците в градския транспорт ще работят. Продължаваме с контрола за носене на предпазни средства в градския транспорт, а започва и контрол по редовността на пътниците“.

„Приканваме всички внимателно да плануват пътуванията си с градския транспорт и да се снабдят с редовни превозни документи“, добави директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев.

 

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.