Минеков сезира Кьовеши за злоупотреба с 4,5 млн. евро по проекта за...

Минеков сезира Кьовеши за злоупотреба с 4,5 млн. евро по проекта за Ларгото

SHARE

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков обяви, че ще подаде сигнали до европейския главен прокурор Лаура Кьовеши за злоупотреба с европейски средства. Сред тях са проектът за Ларгото, където по думите му са изчезнали близо 4,5 млн. евро.

На пресконференция министърът на културата заяви, че е заварил във ведомството неща, които са потресаващи по отношение на финансови загуби и евросредства.

„Становището на ОЛАФ по отношение на реставрацията-ремонт в Ларгото: много от нещата вътре не мога да ви споделя – става дума за изчезнали по някакъв начин или усвоени, както се нарича, близо 4,5 милиона евро от целия проект. Докладът е много широк, много подробен, има препоръки да се търси отговорност от трима министри от предишното управление и един кмет“, посочи министър Минеков по отношение на „Ларгото“.

Миналата седмица по време на протест срещу главния прокурор Иван Гешев проф. Минеков анонсира, че ще сезира европейските разследващи органи:

„Ще информираме нашите приятели в Европа. Другото е, много ми е приятно, че ще заработя съвместно с госпожа Кьовеши. Аз съм ѝ приготвил серия от изненади – европейски средства, които са потънали. Някои неща идват и от ОЛАФ, не само проекти, които съм проверил сега, по време на ревизията, и ще изскочат още тези дни. Ще бъда министърът за първи път в историята на това министерство, който всяка седмица ще дава пресконференции“.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.