Местата за ваксиниране срещу COVID-19 ще се показват на Google карта

Местата за ваксиниране срещу COVID-19 ще се показват на Google карта

SHARE

Местата, където се поставят ваксини срещу COVID-19, ще се показват на Google карта, заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред депутатите в Народното събрание в рамките на петъчния парламентарен контрол.

 

Ангелов бе попитан от народния представител Георги Михайлов (БСП) как протича информационната кампания за ваксинирането срещу коронавируса. Провеждането на информационна кампания е заложено в правителствения план, като се посочва, че “ще спомогне за елиминиране разпространението на подвеждаща информация, фалшиви новини и конспиративни теории”.

 

Ангелов изброи, че на информационния портал за коронавируса има модул за ваксините срещу COVID-19, където се публикува достоверна информация. “Много скоро този модул ще се превърне в мобилно приложение, съвместимо с iOS и Android”, твърди министърът на здравеопазването.

 

По думите му, ако човек се абонира (през информационния портал), ще получава информация за актуални новини, доставки на ваксини и имунизационната кампания под формата на съобщения във Viber.

 

“Работим съвместно и с “Гугъл” за създаване на интерактивна карта, на която ще бъдат отбелязани всички ваксинационни центрове в страната”, твърди Ангелов. По думите му в България има 276 пункта за ваксиниране срещу COVID-19.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.