“Месинджър” на ФБ, “Инстаграм” и “Туитър” се сринаха едновременно

“Месинджър” на ФБ, “Инстаграм” и “Туитър” се сринаха едновременно

SHARE

Потребителите на популярната платформа на “Фейсбук” за съобщения, “Месинджър”, са изправени пред проблем с размяната на съобщения и общуването в реално време. За това съобщи “Фейсбук” на официалния си сайт.

Според даундетектора платформата се е сринала и изправена пред неизвестни към момента проблеми.

“Месинджър” е услуга за незабавни съобщения и софтуерно приложение, което предоставя възможност за текстови и аудио съобщения.

Срив има и в работата на “Туитър” и “Инстаграм”. В момента се установяват причините за срива и се работи по отстраняването на проблемите.

“Туитър” е микроблог, който позволява на потребителите да публикуват кратки съобщения до 280 знака, а “Инстаграм” е онлайн мобилна социална мрежа, която служи за споделяне на снимки и кратки видеа.

Потребителите на Facebook Messenger казват, че не могат да изпращат или получават съобщения. Данните на Downdetector показват, че сериозни проблеми има в Ню Йорк, Манила. От европейските държави най- сериозни са проблемите в Унгария, Франция, Полша и Чехия.

Проблеми има във Великобритания.

София и Варна са отчетени като проблемни точки в България. Най-голям е процентът на проблемите при получаването на съобщения. Връзката със сървъра и логването също са отчетени от Downdetector като проблемни. Потребителите на Instagram също съобщават за подобни проблеми с директни съобщения.

“Фейсбук” не е обявява причината за проблемите.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.