Меркел не е съгласна с мнението на Макрон, че НАТО е в...

Меркел не е съгласна с мнението на Макрон, че НАТО е в “мозъчна смърт”

SHARE

Германският канцлер Ангела Меркел заяви вчера в Берлин, че не споделя радикалното мнение на френския президент Еманюел Макрон, според когото НАТО е в мозъчна смърт, предаде “Франс прес”, цитирана от БТА.

На съвместна конференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг Меркел заяви, че подобно изказване едва ли е необходимо въпреки проблемите и предизвикателствата, които стоят пред алианса.

Столтенберг каза, че НАТО продължава да е силна организация, и подчерта, че сега САЩ и Европа работят заедно повече, отколкото са го правили от десетилетия.

Еманюел Макрон заяви в интервю за списание “Икономист”, че НАТО е в мозъчна смърт. Според френския президент доказателство за това е липсата на координация между САЩ и Европа, както и едностранните действия на Турция, която е член на алианса, в Сирия.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова определи думите на Макрон като “златни”. “Това са златни думи. Правдиви и отразяващи същината на положението. Това е точно определение на настоящото състояние на НАТО”, написа в страницата си във “Фейсбук” Захарова.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.