Меркел настоява за по-нататъшни действия за ограничаване на Covid пандемията

Меркел настоява за по-нататъшни действия за ограничаване на Covid пандемията

SHARE

Германският канцлер Ангела Меркел заяви в четвъртък, че трябва да се направи повече за ограничаване на разпространението на коронавируса.

В изказване пред парламент на страната тя подчерта, че броят на случаите на новозаразени все още е твърде голям и че броят на загиналите е “причина за безпокойство”, визирайки рекордните 410 смъртни случая от Covid-19 в рамките на ден, отчетени в сряда.

Ангела Меркел обаче призна, че сегашните мерки срещу коронавируса са “предотвратили най-лошия сценарий”. Тя добави, че ключът към смекчаването на икономическата криза, породена от Covid-19, е предоставянето на помощи за милиарди евро.

Изказването на канцлера идва само часове, след като в сряда вечерта немското правителство удължи частичния локдаун заради коронавируса до 20-и декември, въпреки че Меркел предупреди, че някои ограничения ще останат в сила до началото на януари.

“За съжаление трябва да кажем, че не можем да обещаем съществени облекчения на мерките за Коледа и Нова година”, добави тя, въпреки че на вчерашното заседание беше решено ограниченията да бъдат леко разхлабени през коледните празниците, което да позволи на семейства и приятели да празнуват заедно.

Междувременно броят на новите случаи на коронавирус в Германия се увеличи през последните 24 часа с 22 268, достигайки от началото на пандемията близо един милион (983 588), докато броят на починалите се увеличи с 389 до 15 160, показват последни данни на институтът “Робърт Кох”.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.