Мехмед Дикме: Ще поканя Ахмед Доган да се откаже от ДПС

Мехмед Дикме: Ще поканя Ахмед Доган да се откаже от ДПС

SHARE

Имаше големи очаквания от националната конференция на ДПС, но там нямаше намеци за късане със старите практики и желание за търсене на комуникация с останалите партии“. Това каза пред БНР бившият министър на земеделието Мехмед Дикме, който обяви предстоящата регистрация на ново гражданско движение, което ще се яви на парламентарните избори. Той подчерта, че движението не е политическа формация, а неправителствена организация.

Сред целите на организацията Дикме посочи предоставяне на възможност на представители на различни етноси да вземат дейно участие в управлението на страната.

„Не съм съгласен с начина на водене на политика в ДПС, това, че изцяло загърби целите и задачите, за които беше създадено. Основна тежест беше дадена на икономическите интереси на определен кръг от хора. Загърбиха се политическите цели на Движението. Електоратът на ДПС се превърна в най-бедния в страната“.

В предаването „12+3“ на БНР Мехмед Дикме допълни:

ДПС трябва да излезе от капсулата и да се отваря за инакомислещите в своите редици… Противник съм на създаването на нови и ненужни политически формации… Ще поканя почетния лидер на ДПС в нашата организация – да влезе в сдружението и да се откаже от ДПС“.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.