Марк Зукърбърг говори на конференцията по сигурността в Мюнхен

Марк Зукърбърг говори на конференцията по сигурността в Мюнхен

SHARE

Марк Зукърбърг говори на срещата по сигурността в Мюнхен и изложи вижданията си за регулацията на съдържанието в социалните мрежи. Според него, правителствата, а не частни компании като Фейсбук трябва да определят къде е границата на свободата на словото и да цензурират.

Зукърбърг призова Европа да напише правила в три направления – за политическите послания, за личното пространство на гражданите и за употребата на данните, които социалните мрежи събират. Според Зукърбърг, ако Европа не напише правилата, то авторитарни режими като китайския ще го направят вместо тях.

“Докато няма правила кое съдържание да се ограничава, ние като компания правим най-доброто, на което сме способни. Можем само да се надяваме, че ще очертаем границите направилното място. На практика трябва да се отчетат толкова много фактори, че няма правилен отговор на въпроса какво съдържание да се премахва. Можем само да се надяваме да намерим отговор, който хората да виждат като основателен”, каза собственикът на Facebook Марк Зукърбърг.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.