SHARE

Само факти от последните две седмици:

Двама опасни рецидивисти избягаха от най-строго охранявания затвор, минавайки почти като на парад през централния му вход. Подгонила ги само чистачката.

40 пътници от Амстердам и Париж преминаха без никакъв граничен контрол през КПП на летище София. Дежурните митничари пушели, пикали, карти играли.

Прословутата непревземаема гранична ограда по турската граница (два пъти подсилвана), която ни варди от бежанци и незаконни имигранти – гордостта на премиера, падна сама частично след една обикновена буря.

Два вагона от бърз пътнически влак се запалиха на гара Коньово. Версиите вече 48 часа се менят от техническа злополука до умишлен палеж – вещите лица дори не могат да постигнат съгласие помежду си по този въпрос, като това вече се случва поне веднъж годишно.

Държавата, която ту влиза, ту излиза от сделката на “Инерком” на леля Гинка с “ЧЕЗ България”, заяви, че се оттегля окончателно от нея и чрез финансовия си министър се върна към първоначалната си версия, че това е обикновена сделка между частни лица, сякаш се продава кварталната бакалия. Всъщност в ЧЕЗ мажоритарен собственик е чешката държава, а у нас сем. Върбакови – особено близко до енергийния министър, но “всичко е точно”.

Прокуратурата установила, че данни за престъпление по доклада на турските специални служби за контрабандата на цигари няма, при все че там директно е спомената бившата държавна компания “Булгартабак”, която сега се намира под прекия контрол на корпулентния депутат, който не ходи на работа.

същата тази прокуратура, която иска да контролира и частния бизнес, не може да осигури вече два месеца две експертизи и да назове “неизвестния извършител” на две престъпления – в община Септември и на Боровец. Може би защото и двамата вероятни извършители са доста близки до лидери на управляващата партия. Едно дете на 6 годинки е нарочено за убиец, а друго детенце, на 4 г., вече не е живо.

Привикваме на консултация посланика ни в Москва, после бързо го връщаме… Солидарни сме, но по своя си абсурден начин – с всички спорещи страни едновременно и някой си мисли, че това не се забелязва.

Шефът на новия мега гига хипер “антикорупционен орган” громи съдебни решения и размахва пръст на независимия съд по повод отправено преюдициално запитване от СГС до Съда на ЕС в Люксембург, но и дума не казва защо подопечната му комисия за отнемане на незаконно придобито имущество внася искания за конфискация в съда със седемгодишна забава след наложените възбрани.

С готвените промени в НК гражданскоправните отношения ще бъдат натикани в ъгъла за сметка на наказателната репресия, избирателно упражнявана от прокуратурата. Всеки бизнесмен – кандидат-престъпник!

все още не знаем КОЙ е собственикът на “Юлен”, но концесията на ПП “Пирин” си върви успешно и се уголемява.

– Ивайло Московски, Нено Димов и Теменужка Петкова все още са министри – те и премиерът си знаят защо!

С едно изречение – “Няма такава държава!”, но няма и такъв народ, че я търпи! Тук всичко е наред само в строго охранявания район на европредседателството около НДК. А иначе се разбра, че най-толерираният отрасъл от българската икономика, внасящ най-малко данъци в държавата, е… хазартът?!

Търкай, народе, докато изтъркаш всичките си мечти и заличиш нормалността… Както се казва – светло бъдеще за децата ни се очертава.

Айде, дайте по едно талонче, пък да заспим още по – дълбоко, ако може!

Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора. Заглавието и акцентите са на редакцията на “Терминал 3”. 

SHARE
Адвокат, експерт по конституционно право, бивш депутат от 38-то Народно събрание, Председател на НГИ "Правосъдие за всеки".