SHARE

Към момента вторите проби за чума не дават позитивни резултати за наличие на чума в Странджа, която да е изисквала крутите мерки, които предприе правителството. 

Събрахме водещи коментари по темата от социалните мрежи:

Ивет Добромирова

Вторите проби за чума от чужди лаборатории са отрицателни. Това тежко признание направи министърът на земеделието. Той го направи сред дъжд от много други думи и уговорката, че се чакат третите проби и че първите били категорични, че чума в България имало.

Само че освен, че вторите проби доказват, че чума в България е нямало, остава основният въпрос без отговор: кой е пациент “0” или откъде тръгва заразата и как е дошла тук? Ако чума е имало, този отговор трябваше вече да бъде даден. А той не е. И вторите проби доказват, че чума е нямало. Ами сега?

Илиян Василев

“Труд” с подобно заглавие? (Водещото заглавие на близката до Пеевски медия е: Избили на сляпо животните в Странджа (бел.ред.).

Значи много – най-вече, че започва процес на измиване на ръцете и прехвърляне на вина. Дамян Илиев е човек на Пеевски и бързат да се измъкнат с по.малки щети. Означава че цялата система с лабораторните проби е гнила, щом е манипулирана.

Още в самото начало стана ясно, че тези “идиоти” нямат идея за какво иде реч. Единственото в което са сигурни е своето незнание и некомпетентност.

Хайде сега всички по реда – първо оставки НЕЗАБАВНИ – министърът тоже, и второ разследване и съд, защото убиха над 5000 хиляди животни, извадиха жандармерия и полиция и упражниха насилие над невинни хора и животни.

Знаете ли какъв е най-големият проблем – некомпетентността, която убива.

Това е поредното доказателство, че властта трябва да си ходи. Тя няма милост нито към животните, нито към хората.

И още по-големите “идиоти” са всички медии и “политкоректни”, които обслужиха медийно насилието на властта на разума и морала.

Лъжата за чумата не е сираче, лъжат и за “Олимпик”, лъжат за регистъра – Правителството на Лъжата.

Обърнете внимание – не става въпрос само за материални щети, а за тоталния стрес, в който беше поставено обществото.

Помните ли баба Дора, която ги молеше да не и убиват козичките, и тези идиоти изпратиха полиция и жандармерия и нахлуха като хуни?

И след това имат наглостта да твърдят, че някой иска да ги свали от власт!?

Антоанета Цонева

Като гледам този потоп от безумни събития и новини, заливащ всички ни, се създават възможности за бизнес.

Могат да се появят стартъпи, които да набират финасиране, за да правят рисърч и да тълкуват действителността за тези, които изобщо искат и се опитват да разберат какво се случва. Да събират трохите и парчетата реалност, разпръснати тук-там, и да правят свързан разказ.

Някой ще каже, че това го правят медиите.

Ами не – имало ли е чума по козите, мазут в морето, срив в Търговския регистър, фалирал застраховател и т.н. – всичко е без край.

Всеки трябва сам да прави някакви разследвания и да копае дълбоко източници, за да се добере до някаква рационална версия, която да успокои мозъка му с обяснение, което може да възприеме, без да иска да скочи през балкона. А някои хора трябва и да работят, освен да се лутат из цялата какофония. Изтрещяла история.

А Обединените патрЕоти тях и Делфийският оракул не може да ги тълкува – те само ще “подават” на бате и той ще е невинен. Това тяхното е невъзможно за разказване и ще стои в килера на лудницата. Разбира се, описаното е някаква антиутопия. Но се доближаваме, много сме близо…

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.