SHARE

От The Independent

Доналд Тръмп се изправи лице в лице с огромни прожектирани кадри на военния кораб – разрушител “Джон Маккейн” и на рейтингите за одобрение на Обама върху лондонски забележителности по време на държавното си посещение там.

Анти-Brexit групата, наречена “Водени от магарета” (идва от английската поговорка “Лъвове, водени от магарета”, бел. ред.), изпрати в Twitter на президента на САЩ снимка на разрушителя “Джон Маккейн”, прожектирана върхи Музея на мадам Тюсо в столицата.

Те казаха: „Прочетохме историята за моряците на американски военен кораб, на които е наредено да се скрият от Вас, защото Вие сте ядосан от името, изписано на техните шапки.”

“Затова превърнахме Музея на мадам Тюсо в гигантска шапка за бейзбол на самолетоносача. Добре дошли в Лондон!”

Рейтингите за одобрение, в които се сравнява Тръмп с бившия президент на САЩ Барак Обама, също бяха прожектирани върху Тауър в Лондон.

Групата, наречена със саркастичното име “Водени от магарета”, писа на президента в Twitter: “Само да си знаете, че Вие сте жестоко непопулярен тук, във Великобритания. Тъжно! Хората наистина не ви харесват (въпреки че обичат @BarackObama). Надяваме се, че ви харесва да видите катастрофалните си рейтинги за одобрение да се прожектират върху Тауър в Лондон.”

Групата по-рано се прицели в Борис Джонсън, като прожектира коментарите му за президента Тръмп върху кулата “Биг Бен”.

Оттам подчертаха контраста между настоящите приятелски отношения на двамата в сравнение с коментарите, направени от депутата консерватор за Тръмп през 2015 г., когато той заяви, че американският лидер е „съвсем откровено негоден да заема длъжността президент на САЩ“.

Тръмп обиди лондонския кмет Садик Кан само няколко минути преди да тръгне за Великобритания в понеделник на тридневното си държавно посещение.

Запитан в неделя вечер дали иска да се срещне с Кан по време на посещението си, Тръмп каза: „Не, нямам добро мнение за него. Мисля, че той е… той е близнакът на Де Блазио (кмета на Ню Йорк), само че е по-нисък”.

Това се случи, след като Кан описа президента на САЩ през уикенда като „просто един от най-ненадминатите примери за нарастваща глобална заплаха“ и сравни езика, който той използва, с езика на „фашистите от XX век“.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.