Ликвидираха нападателя отнел живота на десетки в Тайланд

Ликвидираха нападателя отнел живота на десетки в Тайланд

SHARE

Тайландските сили за сигурност ликвидираха военен, нападнал хора в мола “Терминал 21 Корат” в град Накхон Рачасимал. След като застреля няколко души на произволни места в града, включително военни в базата си, той нахлу в  мола и откри огън с автоматично оръжие по клиентите. При нападението са загинали 25 души. По-рано беше съобщено за най-малко 21 жертви.

“Полицията уби нападателя, спаси осем заложници. Някои от тях са ранени”, съобщиха източници, пожелали анонимност.

По-рано представител на тайландската полиция съобщи, че той се крие в мазето на мола и се смята, че с него няма заложници. Силите за сигурност проверяваха дали в мола има останали мирни граждани.

Нападателят е бил военнослужещ, който според полицията, бил разгневен във връзка със спор за земя. В социалните медии той отправил и неясни обвинения в корупция. Името му е Джакрапант Тхома, по-рано през деня написал в акаунта си във Фейсбук, че „Смъртта е неизбежна за всеки“ и пуснал снимка на маскиран мъж с оръжие, вероятно негова. Говорител на военното министерство заяви пред Би Би Си, че нападателят атакувал своя командир, преди да открадне оръжие и боеприпаси от оръжеен склад в базата. Той откраднал военна кола, с която се придвижил към центъра на града, където открил огън в района на будистки храм, а след това и в мола. Стрелецът предавал на живо по Фейсбук своята операция, но впоследствие страницата му била блокирана.

 

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.