SHARE

Синтия Бенет и нейният приятел са запалени планинари, които срещат кучето Хенри през 2014 г. Бенет е твърдо решена да осинови микс от голдън ретривър, но среща Хенри – любов от пръв поглед, четиринадесетседмичния пакостник се промъква в скута и чака милувки. Пет пъти по-голям от другите си връстници, Хенри намира място в сърцето на Бенет и тя разбира, че той е единственият, разказват BoredPanda.

А преди няколко месеца двойката решава, че Хенри има нужда от компания. Бенет иска да осинови коте и след петмесечно търсене откриват микс от сиамска котка, която наричат Балу. Оттам нататък историята е достатъчно добре разказана от снимките: Балу и Хенри стават най-добри приятели и всичко което искат да правят, е да играят, да се гушкат… и да пътуват.

Понеделник сутрин…
Хенри и Балу са готови за следващото приключение.

Да, точно така. Хенри и Балу обожават да пътуват. Хенри изкачва първата си планина едва три дни след като се е присъединил към семейството на Бенет. Той открива най-стръмната скала и се качва на нея, получавайки прякора си Малката планинска коза.

Балу за някои може би изглежда като обикновен сиамски котарак. Но всъщност е безстрашен приключенец!
“Както Хенри, така и Балу са осиновени”, пише в инстаграм страницата на двамата пътешественици. “Балу е роден в Евъргрийн, а Хенри на улиците в Ню Мексико. Осиновяването на животни е нещо, което е много важно за нас. Затова се опитваме да привлечем общественото внимание към осиновяването на възрастни кучета и пораснали животни.”
Малък котарак с големи постижения!

И ако за Хенри разходките са неотменна част от ежедневието, за изненада на всички Балу също се присъединява. “Ако пипна повода на Хенри, Балу започва да мяуче пред вратата”, казва Бенет. Много от въпросите, съвсем естествено, са как са успели да приучат Балу към режима, но котаракът всъщност обожава природата и постоянно иска да пътува.

С всяко следващо приключение приятелството им става все по-силно…
Разбира се, че да ти се качат от главата е част от магията на любовта…
Има обаче и случаи, в които Балу предпочита да остане на сушата.

 

Още снимки на Хенри и Балу може да откриете в инстаграм страницата им тук. 

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.