SHARE

Изстъпленията на Сидеров и равняването по него на Борисов и всякакви псевдоконсервативни герои, патриоти и обикновени идиоти са обществена опасност и заплаха за нормалността и демокрацията в България. И за мястото на страната ни в свободния свят.

Волен Сидеров е доказан слуга на Москва и цялото му поведение от години е подчинено на прокарването на руските интереси у нас.

Потънала в тотална корупция, оплетена в мафиотски мрежи, с почти смачкана свобода на словото и задушени свободни медии, България е на път да унищожи това, което гради 30 години и да бъде превърната в енторазредна руска колония.

Защо Сидеров работи за това той си знае. Може и да е по искрени вътрешни убеждения. Някои казват, че може да е и защото му трябват пари за вояжи до луксозни хотели в омразния Запад, за поддържане на охолния му живот, докато говори за бедните и онеправданите, или за консумация на специфични субстанции, които го водят до обичайното му състояние на политически транс, с произтичащите от това важни за кариерата му изпълнения по магистрали, самолети и ресторанти. Това е все тая.

Въпросът е защо уж “нормални” партии и политици му влизат в тона? Защо уж “нормални” медии постоянно канят този изроден политически агресор да отравя обществената комуникация и да разрушава нормалността в българското общество?

Например по БНТ в неделя сутрин. Защо Борисов демонстрира все по-явна свързаност с поведнеието и тезите на Сидеров. Въпросът е и: останаха ли изобщо в България мислещи хора, които оценяват какво се случва и които са способни да се изправят, да се мобилизират и да защитават развитието на страната ни като правова държава и европейска демокрация?

Защото опасността да върнат часовника 30 г. назад и да попаднем окончателно в безвремието на руския неофеодализъм е реална и непосредствена.

Ако не осъзнаем какво се случва и не съумеем да се противопоставим на този всепроникващ разпад на нормалността, свободното общество и демокрацията в България, не след дълго ще имаме много време да анализираме как и защо допуснахме поредния исторически провал на България, поредния икономически срив, а може би и поредната национална катастрофа.

SHARE
Христо Христев е преподавател по Право на ЕС в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Завършил е право в Софийския университет и право на ЕС в Университета в Нанси, Франция. Доктор по публичноправни науки и право на ЕС от Университета в Нанси.