SHARE

На карикатуриста Христо Комарницки от в. “Сега” и “Прас-прес” бе наложена тридневна забрана да ползва профила си във facebook заради следното изявление в социалната мрежа:

“Драги фейсбук приятели, мисля си, че трябва да бъда откровен с вас. От известно време насам все по-често попадам на текстове, описващи ужасни апокалиптични картини как прогнилата коварна Европа иска да ни съсипе и унищожи, да превърне децата ни в роби, гейове и содомити посредством ГМО и облъчване с последните достижения на науката, изкуството и шоубизнеса си.

Няма да зачерквам хората, които публикуват и споделят тези откровени дивотии, защото ме забавляват и информират за състоянието на една голяма част от населението. Но държа да знаете, че за мен подобни текстове [са] своебразен израз на агресивното невежество, което ни залива.”

Този статус – след като очевидно е бил докладван – facebook определя, че е атакувал лица на расова или етническа основа, национален произход, вероизповедание, сексуална ориентация или неравностойно положение. Поради което е наложена тридневна забрана на Комарницки да ползва фейсбук профила си, както съобщи самият той след нейното падане.

Публикуваме и първия коментар на карикатуриста по повод случката, като оставяме събития без коментар.

На снимката: Карикатуристите Чавдар Георгиев, Христо Комарницки и Чавдар Николов от “Терминал 3” при анонса на сатиричния вестник “Прас-прес”

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.