Кола сгази десетки на шествие в Германия

Кола сгази десетки на шествие в Германия

SHARE

Десетки бяха ранени, след като автомобил се вряза в карнавално шествие в германски град Фолкмарсен в провинция Хесенл. Според вестник “Билд” става въпрос за над 30 пострадали, сред тях и деца, които са се намирали на тротоара. Една трета от сгазените били сериозно ранени.

Шофьорът на сребристия мерцедес комби е задържан. Той е на 29 години, германски гражданин и местен жител, съобщи говорител на полицията, без да уточнява произхода му. Разследващите смятат, че шофьорът е действал умишлено. “За съжаление не можем да изключим, че това е направено с умисъл”, заяви пред телевизия Welt говорителят на полицията в близкия град Касел – Райнер Лингер.

Немският новинарски уебсайт HNA пък цитира свидетели, според които шофьорът изглежда умишлено се е насочил към децата и е шофирал “с пълна газ” сред тълпата, която се е била събрала за карнавалното шествие. Според очевидец мъжът е преминал през загражденията на шествието и е ускорил автомобила, преди да се качи на тротоара и да помете зрителите, сред които традиционно има много деца.Колата е продължила да се движи през тълпата около 30 метра преди да спре. Карнавалното шествие е било наблюдавано от около 1500 души.

Говорител на полицията заяви, че все още е рано да се каже дали заподозреният е имал политически мотив. От министерството на вътрешните работи на провинция Хесен обаче не изключват терористичен атентат и се аргументират с напрежението в района. Междувременно полицията отмени като предпазна мярка всички карнавални паради в Хесен.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.