SHARE

НЗОК прави отчаян опит да отговори на силната обществена реакция след смъртта на малката Мими. Те са озаглавили позицията си “Спекулациите със съдбите на болни деца се превръщат в лоша практика”. “Терминал 3” вчера публикува силните думи на Красимира Обретенова. Днес публикуваме и нейния контраотговор на НЗОК:

Ако на някой му се четат глупостите на Национална здравноосигурителна каса (НЗОК), да заповяда.
Уважаема, Касо, живея в Холандия, евакуирах се тук, за да не ми умре детето от “правилната” ти и ужасно човеколюбива и детеобична дейност!

Живея тук от година и два месеца, преместих се от един град в друг град и не съм поморисвала институция, освен да се представя в общината коя съм и от какъв зор съм в държавата.

НЕ СЪМ НОСИЛА половин документ където и да било, освен тези, които все още не са влезли в ЕЛЕКТРОННАТА ИНСТИТУЦИОНАЛНА СИСТЕМА. Няма заверка на протоколи, няма разнасяне на епикризи и становища, абсолютно всеки служител, лекар, служител в дневния център на дъщеря ми разполага с тази информация от ТАБЛЕТА СИ!
Нещо повече, драга ми Касо – тук получавам храната на дъщеря си, ентералната, от ЗДРАВНАТА СИ ОСИГУРОВКА, инвалидната й количка, ортези, инхалатори, аспиратори, лифт – каквото се сетите – от ОСИГУРОВКАТА ми.
Не ми се обяснявайте, ами си размърдайте мозъците и ОПРАВЕТЕ калпавата си човеконенавистна СИСТЕМА!

СИСТЕМАТА ВИ се е превърнала в чистилище, убива хора наред!

Ако не го знаете, значи живеете “съвестно” в друга държава, не в България.

И изобщо ми писна да се обяснявам, идиоти нагли!
И от Касата, и от Министерството на здравеопазването, и от цялата ви институционална свинщина!

Системата уби още едно дете. Сбогом, Мими…

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.