Карантина за пристигащите от Северна Македония у нас и за посещаващите Великобритания...

Карантина за пристигащите от Северна Македония у нас и за посещаващите Великобритания след 8 юни

SHARE

Министърът на здравеопазването издаде Заповед № РД-01-314/04.06.2020 г., с която въвежда 14-дневна задължителна карантина за лица, пристигащи у нас от Република Северна Македония. Със същата заповед на Министерството на здравеопазването у нас отпада 14-дневната карантина за граждани, пристигащи от Босна и Херцеговина и от Черна гора.

Новите случаи на коронавирус в Северна Македония през последното денонощие са 120, от които 67 в Скопие. Заради увеличението на инфектираните с новия коронавирус Северна Македония отново въведе полицейски час и ограничи движението на гражданите от 21 ч. вечерта до 5 ч. сутринта.

Междувременно от МвНР напомниха, че всички граждани, които планират да посетят Великобритания след 8 юни ще подлежат на задължителна 14 дневна карантина там. Най-рано 48 часа преди датата на пристигане във Великобритания пътуващите трябва да попълнят електронен формуляр, чрез който да предоставят данни за контакт, пътен план и адрес, където ще прекарат карантината. Гражданите, които влизат на територията на страната и отказват да попълнят формуляра, може да бъдат глобени със 100 британски лири, както и да не бъдат допуснати в страната.

Ако пристигащият не може да посочи конкретен адрес, на който ще прекара 14-дневната карантина, ще му бъде осигурено настаняване за негова сметка в жилище, осигурено от британското правителство.

Властите ще извършват проверки на посочените в електронните формуляри адреси за спазване на карантината.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.