Кание Уест с първа проява като кандидат за президент на САЩ

Кание Уест с първа проява като кандидат за президент на САЩ

SHARE

Рапърът Кание Уест проведе първата си проява, откакто обяви, че се кандидатира за президент на САЩ, предадоха информационните агенции.

На събитието в щата Южна Каролина рапърът, който по-рано беше поддръжник на президента Доналд Тръмп, изнесе дълъг монолог, в който засегна теми като абортите, религията, международната търговия.

Не е ясно дали Уест наистина се бори за президентския пост или кампанията му е номер за печелене на публичност.

Той се появи в залата, облечен със защитна жилетка във военен стил и с прическа, при която на тила му беше оформен надпис „2020“.

Рапърът порица абортите, макар да заяви, че те не би трябвало да бъдат забранени. Той предложи финансови стимули, които да съдействат за разубеждаване на бъдещите майки да премахват бебетата си.

На проявата Уест в един момент се разплака, когато говореше за майка си, умряла след усложнения от пластична операция през 2007 г.

Събитието беше предавано на живо в Ютюб и излъчено по местни телевизии. На него присъстваха няколкостотин човека.

Уест пропусна крайните срокове за явяване на гласувания в няколко щата и не е ясно дали може да събере достатъчно подписи, за да се класира за гласуванията в други. Миналата седмица той се класира за гласуването в Оклахома и това беше първият щат, където той покри изискванията преди крайния срок.

Рапърът трябва да събере 10 000 подписа до днес на обед, за да се яви на гласуването в Южна Каролина.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.