Къде е оставката на Пламен Георгиев?!

SHARE

Оставката на Порожанов беше неизбежна от самото начало на разкритията на “Бивол”, искахме я няколко пъти, но Борисов направи всичко възможно да я избегне. Това за пореден път показа колко зависим е той от ДПС. Очевидно сараите вече са се спрели на нов свой бушон за поста (сигурен съм – добре камуфлиран).

Тази оставка показа отново и още нещо: КПКОНПИ е абсолютно менте. Всеки един от случаите от от “Апартаментгейт” – от Цветанов до Порожанов, трябваше да бъде установен и санкциониран от КПКОНПИ. Затова, уж, беше създадена, затова й се отделя огромен бюджет. Вместо това, оказа се, че и самото й ръководство е накиснато, а комисията е помагала на Порожанов да замита.

Както дословно предсказахме, когато се противопоставяхме на създаването на КПКОНПИ и избора на Пламен Георгиев, това е все същият Филип Златанов с тефтерчерто и указанията от ЦЦ, ББ и ДП кой да бъде ударен и кой – изпран. Подмяна, имитация, нагла перверзия.

Главната оставка в целия този скандал трябва да е на Пламен Георгиев и целия ръководен състав на КПКОНПИ. Но нито те я дават, нито някой в парламента (управляващи с техния “морален стандарт” или “опозиция”) задвижва съществуващата в закона процедура за отстраняването му.

Днес ние отново искаме моментална оставка на Пламен Георгиев и Ко за цялостен отказ от прилагане на законовия мандат на комисията. И обещаваме премахване на тотално дискредитираната и опасна КПКОНПИ в днешния й вид.

Препубликувано от Фейсбук

SHARE
съпредседател на "Демократична България", вицепремиер (2014) и министър на правосъдието (2014-2015)