Извънреден брифинг на МВР: Доста сериозни бомби и опит за нахлуване

Извънреден брифинг на МВР: Доста сериозни бомби и опит за нахлуване

SHARE

При инцидента в края на шестия ден от антиправителствения протест е имало опит за нахлуване в сградата на бившия Партиен дом. Това потвърди зам.-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов на извънреден брифинг точно в полунощ. На него той изнесе подробности за инцидента.

“Не пиратки и бомбички, а доста сериозни бомби, хвърлени на стъпалата на Партийния дом и сред тълпата, където имаше хора и шестима полицаи без каски”, каза Златанов.

Вследствие на това, момче от протестиращите пада, при което двама полицаи са клекнали да му окажат първа помощ. В същото време е паднал транспарантът “Продава се”, който момчетата поставиха на сградата.

“Без никаква намеса на полицията започна масово замеряне с кутия и пликове с червена боя, цялата сграда на Партийния дом, множество полицаи са в червена боя, стъклени бутилки, но не пластмасови”, подчертаха от СДВР.

След сблъска са ранени двама полицаи, единият е в ИСУЛ, а другият стои все още на протеста, а заради бутилките има прорезна рана на шията.

Пострадало е и момче, което с помощта на полицаите е било отведено с линейка. Златанов потвърди, че е счупена една от вратите на бившия Партийния дом.

“Двама полицаи без защитни средства бяха нападнати и бити. Ние опазихме и сградата, ние възстановихме реда”, подчерта какво се е случило в мелето Антон Златанов. По думите му, от хвърлените бутилки е миришело на ацетон, а полицаите на място са предотвратили опит за нахлуване в сградата.

Задържани са общо шестима души. Според СДВР на протеста тази вечер е имало и провокатори и тепърва ще се изяснява дали имат криминално минало.

Полицията призова протестите да приключват до 22 ч.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.