SHARE

Всички медии тръбят за фалшиви телкове. Държавният апарат се задействал и открил топлата вода. Майки на деца с увреждания благодарят на ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА власт в лицето на ББ (Бойко Борисов – бел. ред.) лично, че СЪДЕБНАТА ВЛАСТ е почнала спонтанно да работи…

Фалшиви телкове има от 30 г.! Ако не сте чували за такива, вие не живеете в България. Защо ли изведнъж, точно преди избора на нов главен прокурор, се започна това брожение? Обаче защо ли никой не пише и не говори за хилядите хора с увреждания, които новата наредба за работа на ТЕЛК комисиите от август 2018 обрича на глад?

Сигурно са забравили, че според тази наредба хора със синдром на Даун, неспособни сами да пресекат улица или да се нахранят, се оказват почти напълно здрави и без право на чужда помощ.

Сигурно са забравили, че тази наредба, която определя степен на увреждане само по първо заболяване, прави така, че ако си диабетик и вследствие на това зрението ти е почти загубено и си с отрязан пръст на крака, ти получаваш пенсия само за диабет.

Сигурно са забравили, че тук има и хора с множество увреждания! Представете си – има ги! Само че те не са гласуващи поради липса на достъпна среда! Те не са гласуващи, защото сами трябва да купуват ентералната си протеинова храна (единствената, която могат да приемат) и по тази причина тях не можете да ги купите с кебапче!

Тези… невидимите и негласуващите вас не ви вълнуват!

Те са проблем на обществото и да се хранят и гледат с дарителски кампании…

Отвръщате очи, отвръщате мисли, отвръщате душата си за тях, невидимите. Те живеят в мъката, която споделяме малцина. Те умират в нея. И когато умрат, ние, малцината, събираме пари за погребенията им. Майките на децата, които нямат ентерална храна, защото е скъпа и защото не я плаща здравната каса, майките на децата, които нямат колички, майките на децата, които нямат адекватно медицинско обслужване, майките, които нямат пари, защото не могат да работят, защото трябва да се грижат за децата си, и ние, които се опитваме да им помагаме… започваме да събираме пари за погребение. Когато някое от тези деца умре.

На 3/2/19 ще се състоят поредният базар и концерт на страхотни музиканти в полза на едни “невидими“ деца.

Оказа се, че освен за тях този базар трябва да осигури и достойно погребение на едно дете! Ще събираме пари за погребение, хора! Едно дете, което беше с множество увреждания и не преживя грипа.

Детето Лорина беше пълнолетна и като такава трябваше да съществува с около 130 лв. пенсия. Детето Лори беше гонено от дневен център за деца с епилепсия, защото майка й си е позволила да протестира.

Още ли мислите , че проблемите в ТЕЛК са фалшивите телкове?

* “Терминал 3” е солидарен и подкрепя борбата за достоен живот на децата с увреждания и техните близки, което означава адекватна грижа от страна на държавата! Съществуващото положение е срам и позор за всеки управляващ!

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.