ИТН ще представи своя проектокабинет на ръководствата на ДБ, ИБГНИ и БСП

ИТН ще представи своя проектокабинет на ръководствата на ДБ, ИБГНИ и БСП

SHARE

Политическото ръководство на парламентарната група на “Има такъв народ” ще представи своя проектокабинет на ръководствата на БСП, “Демократична България” и “Изправи се.БГ! Ние идваме!”.

В писмо до медиите председателят на групата на “Има такъв народ” в парламента Тошко Йорданов информира, че ще изпратят покани за срещи през седмицата с тези политически сили за представяне на състава и структурата на Министерски състав на своя проект, защото “всичко трябва да е открито и пред очите на обществеността”.

По информация на „Хоризонт“ срещата с БСП ще е утре. Още в петък от левицата заявиха готовността парламентарната група да покани на среща издигнатият за министър председател Пламен Николов.

Междувременно в пост в страницата си във Фейсбук председателят на парламентарната група на “Демократична България” Христо Иванов подчертава, че ако изобщо бъде потърсена подкрепата им по някакъв сериозен начин, партиите от коалицията и парламентарната група ще оценят предложения състав на Министерски съвет, програмните заявки и очертаващото се парламентарно мнозинство и колективно ще вземат решение за последващите си действия в интерес на страната и избирателите.

В отговор на твърденията на лидера на ИТН Слави Трифонов, че от ДБ искат постове, въпреки, че твърдят, че не искат, Христо Иванов написа: “Който твърди, че ДБ е искала парчето от баницата – лъже и лъже според собствените си  примитивни представи за разпределяне на дялово участие във властта и партийни проекти”.

От БСП желаят споразумение с ИТН като условие за подкрепа на проекта им за правителство.

От “Изправи се БГ! Ние идваме!” също заговориха за подписване на политически документ с предварителни ангажименти.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от своя страна подчерта преди дни, че трябва да се направи правителство и ГЕРБ ще съдейства затова с падащ парламентарен кворум, защото “при трети избори ще е по трудно”.

“63-ма депутати сме ГЕРБ-СДС. Ако трябва, когато гласуват правителство, да излизат за половин час, да намалят кворума, да си изберат правителство и да си понесат отговорността”, отбеляза Борисов.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.