SHARE

“Булевардът не е толкова зле, колкото се опитват да го изкарат” – това е отговорът на надзора, когато журналистка пита дали бул. “Дондуков” е добре ремонтиран. Случката се развива 3 дни преди официалното откриване, а ние не можем да се отървем от усещането, че този отговор беше от “Не!Новините“. Точно толкова абсурдно и неуважително към 1,5 млн. софиянци и техните данъци звучи това изказване. То обаче добре показва отношението на Столичната община – да се прави там нещо, да замазваме очите, пък “не е толкова зле”.

Всъщност ремонтът приключи официално – с няколко месеца закъснение спрямо първоначално обявените срокове. Та, след като сега магическата дата отмина и заклинанията по неин адрес са хвърлени, решихме да проверим дали магията е хванала и всички проблеми, които показвахме през последните няколко месеца, са изчезнали.

Вие преценете сами – струваше ли си заради това да се предизвика национален скандал, включващ министър-председател, лидер на “опозиционна” партия, или можеше хората в Столичната община и СОС да постъпят като зрели хора и да признаят, че това не са “текущи проблеми” или грешки, които само работещи били допускали. И дали сега и това ще бъде оправдано с диверсии и конспирации?

Основната грешка, която се допуска в този диалог, който водим от години с институциите, е, че се търсят оправдания за пропуските, вместо да се отстраняват, преди да са се появили. Може да пробваме това за следващият път, вместо да се нарича черното бяло и да се правят такива циркове? Защото в крайна сметка това са нашите пари, време и здраве. Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova, Транспорт за София, ремонтът завърши, вече можете да глобите фирмата за некачествено строителство. КОГА ще се случи това и кога някой ще понесе персонална отговорност за този провален ремонт?

#РемонтНаРемонта #ДондуковЗаХората

Текстът е препубликуван от фейсбук страницата на “Спаси София

SHARE
Спаси София е неправителствена гражданска организация, чиято основна цел е подобряването на градската среда, градския транспорт и качеството на живота в София. Можете да ги намерите на адрес: spasisofia.org