SHARE

Хроника на гнусната държава:

1. Прокуратурата държи на трупчета обвинение срещу червената скумрия и го повдига в удобен момент, много след като всевъзможни подобни и други обвинения, свързани с КТБ и Цветан Василев, вече бяха повдигнати.

2. Червената скумрия си кътка някакви записи, незнайно как направени, незнайно как получени и незнайно защо недадени на мен например или на комшийката, която е много свястна жена. Тя (скумрията) не сезира прокуратурата като един съвестен гражданин и народен представител, а също ги държи на трупчета и чака удобен момент, защото целта не е разкриване на корупция, а самозащита и саморазправа.

3. Гербаджийският тюфлек се жалва, че бил рекетиран две години за тия работи (или подобни, не разбрах съвсем), обаче и той не сезира прокуратурата за изнудване, ми чака и трайка, що трайка, явно щото не е много удобно да говори по темата.

И така, добри герои в поредната демонстрация на това как и за какво бъхтат законодателната, изпълнителната власт и прокуратурата (а именно – за себе си и едни за други) ня-ма. Жертви на прокурорски произвол и политическа репресия – тоже. Защото те са част от играта, в която доброволно са се включили всички и в която очевидно всички играят по същите правила. Жертвите сме ние, ама вместо към сопите сме протегнали ръце към пуканките и цъкаме с език (и по клавиатурата).

Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора. 

SHARE
Ася Стоянова, адвокат, експерт по наказателно право. Един от учредителите на новия политически проект "14 юни".