Христо Стоичков: Българите не сме расисти и уважаваме другите

Христо Стоичков: Българите не сме расисти и уважаваме другите

SHARE

Легендарният български футболист Христо Стоичков отново заклейми проявите на расизъм, които съпътстваха мача между България и Англия. Според него за проблема се е говорило прекалено дълго и е време за предприемането на конкретни действия за справянето с дискриминацията по стадионите.

“Почувствах се много зле в онази вечер. Плаках, защото ми дойде отвътре. Играл съм на този стадион много пъти и това преди не се е случвало. Такъв проблем просто не съществува. Българите сме много тихи и уважаваме чужденците, както и показваме уважение, когато посещаваме други държави. Това просто не сме ние”, каза Стоичков в интервю за “Дейли мейл”.

Стоичков прие инцидентите емоционално и се разплака в ефир. Заради проявите на расизъм УЕФА излезе с решение националният отбор да изиграе един мач без публика и наложи глоба от 85 хиляди евро.

“Хората, които го направиха са много глупави. Това е причината да съм ядосан. Гордея се със страната си, с това, че съм играл за нея и съм я представял”, каза Стоичков.

Той отново се изказа остро за нивото на българския футбол. Според него в първенството и националния отбор вече няма добри футболисти.

“Ние не сме добър отбор. Това ме прави тъжен, но е истината. Ако погледнете в миналото, имахме играчи, които бяха големи личности в други държави. Имахме много добри играчи, но не и сега. Националният отбор се намира в трудна ситуация, както и българският футбол”, каза още Стоичков.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.