Христо Иванов: Не искам да ставам главен прокурор, Борисов е уплашен

Христо Иванов: Не искам да ставам главен прокурор, Борисов е уплашен

SHARE

„Не, не искам да ставам главен прокурор и не смятам, че политици в България трябва да заемат този пост“. Това заяви съпредседателят на “Да! България” Христо Иванов, коментирайки изявлението на премиера Бойко Борисов, в което той посочи, че отдавна знае за желанието на Иванов да стане главен прокурор.

„Това е абсурдна теза с която Борисов показва страха си. Това твърдение още веднъж показва неговата зависимост. Тази зависимост е основната ос на политическата корупция в България през последните 10 години и по тази причина Борисов трябва да си ходи. Той е един зависим човек, който се страхува от реалното управление на върховенството на закона в България. Затова искаме неговата оставка“, каза Иванов.

Той заяви, че обявените промени в кабинета не може да се нарекат „по друг начин освен пренареждане на столовете на борда на Титаник“.

Христо Иванов подчерта, че протестите ще продължат, защото гражданите искат оставката на това управление.

„Необходими са бързи избори, които да доведат до дълбоки промени. Борисов не може да не признае своята зависимост от сараите. Тези промени я оголват окончателно“, добави лидерът на „Да! България“.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.