Хасан Адемов от ДПС е с коронавирус

Хасан Адемов от ДПС е с коронавирус

SHARE

Дългогодишният народен представител от ДПС и председател на социалната комисия в парламента д-р Хасан Адемов, който е на 67 години, е с положителна проба за коронавирус. Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ на извънреден брифинг в парламента в 23.30 часа тази вечер и обяви, че няма да отговаря на въпроси, които касаят неговото здравословно състояние.

 

Хасан Адемов от ДПС, който е лекар по професия, е депутат в седем парламента. В кабинета на Пламен Орешарски бе социален министър.

 

Всички народни представители ще бъдат тестувани за коронавирус утре в две болнични заведения, за да се установи какво е здравословното им състояние. Според Цвета Караянчева това ще се прави “не защото са богопомазани или специални, а защото имат контакти с избиратели и работят с администрация и медии”.

 

Всички хора от администрацията, квесторите в Народното събрание, шофьорите и стенографите, които са работили с Хасан Адемов от ДПС, ще бъдат тестувани за коронавирус в четвъртък.

 

Отлага се заседанието на парламентарната комисия по бюджет и финанси, на което утре трябваше да бъде обсъдена актуализацията на бюджета за т.г., с която трябва да се даде възможност за държавен дълг до 10 млрд. лв. за справяне с кризата след пандемията. На въпрос дали това ще отложи гласуването на актуализацията на държавния бюджет, чието първо четене трябваше да е в пленарната зала в четвъртък, Цвета Караянчева каза, че иска да види как ще мине тестуването. Дали ще има 14-дневна карантина за народните представители все още не е известно.

 

“Вече казах, че вирусът не подбира по работа, нито по политическа или етническа принадлежност”, подчерта Цвета Караянчева. Тя заяви, че депутатите не се тестуват за коронавирус по принцип, но не съобщи как Хасан Адемов от ДПС е установен като заразен. После добави: “Дай Боже да е само д-р Адемов и му пожелавам бързо оздравяване”.

 

Утре на председателски съвет в парламента ще бъде решено кога ще бъде следващото заседание на Народното събрание, но решението ще бъде взето след разговор с Националния оперативен щаб за ограничаване на разпространението на коронавирус.

 

“Чух се с премиера, чух се с финансовия министър, за да уточним нещата за актуализацията на бюджета”, каза още Цвета Караянчева, но не съобщи подробности за разговорите.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.