Готови ли са хората да приемат ново затваряне

Готови ли са хората да приемат ново затваряне

SHARE

Здравният министър предложи пакет от нови още по-строги мерки за ограничаване на Covidепидемията. Ако утре те бъдат одобрени от Министерския съвет, от петък ще е налице почти пълно затваряне на държавата, като няма да работят училища и детски заведения, търговски центрове, магазини и заведения. Прекратяват се спортните събития, провеждането на конференции и други събития.

Готови ли са обаче хората да приемат ново затваряне?

Час след предложените от здравния министър нови по-строги мерки срещу разпространението на епидемията в един от столичните молове служители и клиенти обсъждат евентуалното затваряне на магазините и заведенията от петък. Повечето са притеснени за работното си място, но и се съгласяват, че още по-стриктните мерки са нужни и дори закъснели:

„Има и много болни, трябва и това да мислим. Колкото и да е неприятно за бизнеса. През това време сигурно ще съм неплатен и няма да имам доход“; „Много хора ще останат гладни. Много хора са на предела. Може да има нови протести“.

Посетителите пред едно от столичните кина казват, че по-строги мерки са наложителни за справянето със ситуацията:

„Нещата трябва да се овладеят“; „Затвориха се неща, бройките скачат и е зле. Ако се затворим по пълен начин, много хора ще страдат икономически“.

На столичния бул. „Витоша“ лъскавите баровете и ресторантите са пълни с хора. Управител на заведение на емблематичната улица обяснява, че би приел пълното затваряне само при адекватни мерки за подкрепа на бизнеса му.

В страни от блясъка на „Витошка“ собственик на малък ресторант до „Женския пазар“ гледа новините по телевизията и коментира, че бизнесът му трудно би се съвзел след още едно затваряне.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.