Горанов проговори за твърденията на Божков

Горанов проговори за твърденията на Божков

SHARE

Министърът на финансите Владислав Горанов, заяви, че не са правени законови промени, които да облагодетелстват бизнеса на Васил Божков. Той инспектира столичното метро заедно с премиера Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова и коментира твърденията на Божков и промяната в ставките на ДДС.

“Ама аз ако имах някакви притеснения, нямаше днес дори да си говоря с вас. Аз съм министър на финансите и той – един беззащитен български гражданин, беден, няма да отиде след това да се оплаче, а чинно ще изпълнява моите разпореждания, но ако той смята, че има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир”, каза Горанов.

Той отрече да има напрежение между него и премиера Борисов по темата “Божков”, но заяви, че напрежение има по въпроса за намаляване на някои от ставките на ДДС:”Напрежение по темата ДДС има, но той е началника. Резултатът ще го видите с гласуване следващата седмица в парламента – книгите, някои стоки за деца и доставките, свързани с ресторантьорския бизнес. Сигурен съм в едно. Цените за българските граждани няма да намалеят. За Бюджета ще има определена загуба. Нека да видим каква е”.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.