Големите обекти на “Трейс” в София

Големите обекти на “Трейс” в София

SHARE

В момент, в който фирма “Трейс” е обект на обществено внимание, медийни и прокурорски проверки, решихме да ви припомним големите обекти в София, изпълнени от нея. Сред тях са бул. “Дондуков”, пешеходната част на бул. “Витоша” и бул. “Цариградско шосе” (до 4-ти километър и между бул. “Ал. Малинов” и Околовръстния път). Едни от най-знаковите и скъпи ремонти в строителния календар на града.

Въпреки, че често има проблеми с качеството, а резултатите им предизвикват сериозно недоволство сред софиянци, Столичната община продължава да ѝ възлага и поверява големи проекти. През тази година от фирмата изпълняват още важни ремонти в града – този на бул. “Васил Левски”, на бул. “България” и дългоочакваният пробив на ринговия бул. “Тодор Каблешков”. Общата сума, която ще платим за тези шест проекта, е около 67 млн. лв.

Тук е моментът и да зададем на кмета Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova следните важни въпроси:

1) Дали фирмата е глобена за некачественото изпълнение на бул. “Дондуков”, който се налага периодично да се поправя година след ремонта?

2) Дали е активирана гаранцията за пукнатините по бул. “Цариградско шосе” и кога фирмата ще бъде заставена да ремонтира обекта, както е по договор?

3) Какво стана с обещаните законодателни промени, които да позволят създаването на черни списъци с некоректни изпълнители?

Питаме и съгражданите ни – какви са Вашите впечатления от изпълнените обекти на “Трейс” в София, а и не само (прословутата магистрала “Тракия” между Чирпан и Стара Загора също е тяхно дело) и дали сте доволни от качеството им?

SHARE
Спаси София е неправителствена гражданска организация, чиято основна цел е подобряването на градската среда, градския транспорт и качеството на живота в София. Можете да ги намерите на адрес: spasisofia.org