SHARE

„Движение Да, България“ стартира гласуването за вътрешните избори за определяне на кандидатите на „Да, България!“ за евродепутати в единната листа на “Демократична България” за изборите за Европейски парламент през 2019 г.

Регистрираните са над 6000, а регистрацията продължава до 24:00 часа. Над 12 000 души са си инсталирали мобилното приложение на „Да, България!“, през което се гласува. Приложението е разработено от екип доброволци на „Да, България!“.

За улеснение на своите членове и симпатизанти „Да, България!“ разкри информационни пунктове за гласуване в страната и чужбина, където тези, които нямат смарт телефон, могат да получат достъп до електронни устройства и разяснение как да гласуват. Всеки, който желае да се включи, но няма смарт телефон, може да открие най-близкия до себе си пункт тук. Движението предостави също и възможността да се гласува по пощата, като за целта до края на 04.02 следва да се подаде заявление по образец, който може да се свали от сайта на партията. Ако гласоподавателят предпочита, може да гласува и през компютър.

„Да, България!“ се бори за въвеждането на електронното гласуване в страната още от самото създаване на партията през 2017 г. Мнозинството в парламента начело с ГЕРБ отмени електронното гласуване, което трябваше да бъде факт за европейските избори, въпреки че на референдум то бе подкрепено от над 2 000 000 души.

Тук можете да се запознаете с кратките биографии на всички номинирани, както и с техния пореден номер в бюлетината за вътрешните избори на „Да, България!“.

Гласуването продължава до 23:59 ч. на 10 февруари 2019 г.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.