Германия: “Северен поток-2” ще бъде завършен рано или късно

Германия: “Северен поток-2” ще бъде завършен рано или късно

SHARE

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас заяви, че рано или късно, проектът за газопровода “Северен поток-2” ще бъде реализиран.

“Изхождам от това, че “Северен поток-2″ ще бъде довършен. Въпросът е кога. Ние взимаме решения за нашата енергийна политика и енергоснабдяване тук, в Европа”, каза Маас в интервю за медийната група Redaktionsnetzwerk Deutschland.

По думите на дипломата САЩ “реализират своето право на независима електрическа политика” и Германия остъпва по същия начин.

Маас заяви също така, че само заедно с Русия е възможно регулиране на конфликтите в Либия, Сирия, в Украйна, а също ситуациите в Беларус, Нагорни Карабах и Венецуела. Във връзка с това той подчерта, че “прекратяване” на диалога с Москва не може да има.

“Ние седим край една маса с Русия в Съвета за сигурност на ООН, на берлинския процес за Либия, а също по въпроса за Украйна. Всички тези форуми са посветени на търсенето на решения за прекратяване на войни – каза Маас. – Прекратяване на диалога с Москва не може да има. Прекалено много хора в света разчитат на това, че международната общност, в диалог с Русия, ще се погрижи да бъде сложен край на тези конфликти”.

Той продължи да назовава пред журналистите списъка с конфликти, чието разрешаване не може да стане без Русия, като спомена също така “Беларус, Армения-Азербайджан, Венецуела…”.

Същевременно Хайко Маас отбеляза, че “отношенията с Русия остават сложни”.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.