ГЕРБ и БСП взаимно се обвиниха в безотговорност заради водната криза в...

ГЕРБ и БСП взаимно се обвиниха в безотговорност заради водната криза в Перник

SHARE

За по-малко от два часа днес ГЕРБ и БСП си размениха поредните взаимни обвинения заради водната криза в Перник, мръсния въздух и изгарянето на отпадъци.

 

След редовното заседание на Изпълнителното бюро трима депутати дадоха пресконференция на “Позитано” 20, на която бе обявено, че планираният вот на недоверие към кабинета “Борисов 3” заради провала в сферата давал резултати – назначени били проверки, но се правели опити да се опорочи дебатът, за да се прикрият безхаберието и некомпетентността на правителството. Малко по-късно в централата на ГЕРБ бе свикана пресконференция, на която депутати обявиха, че поведението на социалистите е безотговорно, а единственото решение, което те предлагат, са предсрочни парламентарни избори.

 

На “Позитано” 20 зам.-председателят на парламентарната група на “БСП за България” Крум Зарков обяви, че в мотивите за вота на недоверие социалистите ще предложат и някои решения на проблемите с липсата на вода в Перник и вноса на отпадъци. Той припомни, че някои от въпросите са поставени вече по време на парламентарния контрол.

 

По-късно колегата му от ГЕРБ Тома Биков каза, че БСП трябва да вземе пример как се носи отговорност от кмета на Перник Станислав Владимиров, който доскоро бе депутат от левицата. Управляващите отчетоха всички действия, които са предприели в Перник, в т.ч. и че имало мобилизация на министри на терен.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.