SHARE

Руският опозиционер и гросмайстор Гари Каспаров коментира новата агресия от страна на Кремъл, който вчера откри огън по украински бойни кораби. Публикуваме неговия коментар. 

Още една опасна стъпка във войната на Путин над Украйна. И ако тя не посрещне отпор, той ще предприеме следваща и следваща, докато не отиде твърде далеч и не стигнем до по-големия конфликт, който всички мислят, че избягват, като не реагират на първите му стъпки.

Западът реши, че украинските животи могат да бъдат жертвани и че Путин може да продължи да води войната завинаги. Но на диктаторите винаги им трябват нови фронтове и приемат апатията за разрешение.

И това вече се случва, разбира се. Сирийският геноцид на Путин и неговата информационна и кибервойна над Brexit и изборите през 2016 г. в Америка бяха напълно окуражени от слабия отговор на инвазията му в Украйна.

В страха, наивността и илюзиите за печалба от въвличане на Русия Западът забрави какво каза Хари Труман за възпрепятстването и диктаторите. Бъди силен в малките конфликти, за да не ти се налага да водиш големите.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.