Гърция затвори границите си за сръбски граждани, опашката на Кулата е над...

Гърция затвори границите си за сръбски граждани, опашката на Кулата е над 10 км

SHARE

От днес Гърция не допуска влизане на сръбски граждани от всички гранични пунктове, съобщи заместник – говорителят на правителството Пелони.Забраната е в сила до 15 юли и е в зависимост от епидемиологичната обстановка в Република Сърбия. Ще се допуска влизане на сръбски граждани само по спешни случаи със специално разрешение,допълват властите в Гърция.

“Анулират се всички резервации на сръбски туристи при създалата се обстановка и не знаем, дали ще дойдат и след месец”, коментират хотелиерите.

В същото време предимно от Северна Гърция туроператорите съобщават, че много румънски туристи също започват да анулират почивките си в Гърция поради силния трафик и чакане с часове на граничния пункт “Кулата – Промахон”. В момента той е единственият пункт,през който могат да преминават туристи. В днешният ден колонта на границата вече е над 10 км и се очаква задръстванията да се увеличат. Много сръбски граждани също се опитват да влчзат в Гърция през България, което допълнително натоварва обстановката на граничния пункт.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.