SHARE

При вчерашната теористична атака в гр. Треб, при която бяха взети заложници от привърженик на “Ислямска държава”, бе извършен героичен акт.

Градският супермаркет бе превзет от терориста, бяха убити трима, а жена взета за заложник. Тогава полковник Арно Белтрам от жандармерията предлага себе си в замяна на жената.

Невъоръжен, той отива при атентатора, но оставя телефона си включен, така че полицията да може да чуе какво се случва в супермаркета. Властите заявиха, че щом чули изстрели отвътре, решили да щурмуват, убивайки въоръжения нападател, който е произвел няколко изстрела срещу Белтрам, включително един в гърлото.

В болницата се опитват да го спасят от тежките му рани, но не успяват и с неговата смърт загиналите при вчерашното нападение стават четирима, а ранените 16 души.

Това се превръща в най-голямото терористично нападение по време на мандата на новия президент Макрон. Държавният глава нарече Белтрам “герой”.

“Той спаси човешки животи и с това показа честта на колегите си и страната си”, каза Макрон. “Франция никога няма да забрави неговия героизъм, смелост и саможертва.”

“Полковник Арно Белтрам от жандармерията загина за страната си”, написа министърът на вътрешните работи Жерар Колон. “Франция никога няма да забрави неговия героизъм, смелост и саможертва.”

Белтрам става част от елитните полицейски специални части през 2003 г., а през 2005 г. служил в Ирак. През декември миналата година той организирал във френския департамент Од обучение как да се действа при ситуация с вземане на заложници.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.