Франция затяга мерките за борба с коронавируса

Франция затяга мерките за борба с коронавируса

SHARE

Франция ще затегне мерките, наложени в борбата с коронавируса, като строго ограничава физическите упражнения и затваря повечето пазари на открито, заяви премиерът Едуар Филип. Той обяви че ще подпише указ, забраняващ физически упражнения, като бягане на повече от един километър разстояние от дома, както и затваряне на пазарите на открито, въпреки че местните власти могат да поискат изключения в извънредни случаи. Той посочи, че мерките за карантина, които страната въведе на 17 март, могат да продължат още “няколко седмици” и посъветва гражданите да спазват стриктно правителствените правила за социално дистанциране. Според него глобите за нарушаване на правилата за задържане могат да се увеличат до 1500 евро.

Филип  подчерта, че въвеждането на полицейски час в определени части на страната “не е изключено”. Що се отнася до други мерки, премиерът обяви, че пазарите на открито ще бъдат затворени, въпреки че местните кметове ще си запазят правото да ги държат отворени в определени случаи.

Последните данни показват ежедневно увеличение с над 20% в броя на новооткритите случаи на коронавирус, като броя на смъртните случаи нараства със 186 смъртни случая.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.