Филмът “Наистина любов” влезе в предизборната кампания за Брекзит

Филмът “Наистина любов” влезе в предизборната кампания за Брекзит

SHARE

Един от най-популярните и обичани британски коледни филми – “Наистина любов” – също се оказа ябълка на раздора преди изборите във Великобритания тази седмица. Две предизборни прояви – за торите и за либералдемократите, използваха романтични сцени от филма.

Изборите са в четвъртък и от тях зависи дали премиерът Борис Джонсън ще събере достатъчно голямо мнозинство, за да прокара Брекзит.

Първо един от главните актьори във филма – Хю Грант, се присъедини към предизборната агитация на либералдемократите, които искат да спрат Брекзит. Той обиколи домове в Лондон, също както героят му във филма, който търсеше любимата си. Грант обяви, че ще гласува за малката партия, която е единствената, обявила се публично и категорично против излизането от ЕС.

Скоро след това премиерът Борис Джонсън публикува реклама, в която се вживява в една от романтичните сцени във филма. В нея кумът на младоженци признава, че обича съпругата, въпреки че мъжът ѝ е най-добрият му приятел. Джонсън играе именно неговата роля, но агитирайки за мнозинство в парламента с мотива, че всеки глас е важен.

Хю Грант коментира рекламата на Джонсън, отбелязвайки, че за разлика от филма премиерът не е показал надписа “На Коледа трябва да се казва истината”.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.