ФБР: Стрелбата на саудитец във военна база в САЩ се разследва като...

ФБР: Стрелбата на саудитец във военна база в САЩ се разследва като терористичен акт

SHARE

Разследващите от ФБР признават, че убийството на трима души от саудитец в авиобаза на ВМС на САЩ във Флорида може да бъде терористичен акт. Властите смятат, че нападателят най-вероятно е действал сам. Това съобщи в неделя на пресконференция официалният представител на ФБР Рейчъл Рохас, излъчена от местните телевизионни канали.

Саудитецът Мохамад ал Шамрани откри огън в петък във военновъздушната база на американския флот Пенсакола във Флорида. Той уби трима души, а други осем бяха ранени. Ал-Шамрани беше застрелян от помощник шериф, който пристигна на мястото. Саудитски войник дойде в САЩ, за да премине летателна подготовка.

“Работим по предположението, че това е бил терористичен акт”, каза Рохас. Тя подчерта, че в момента няма информация за наличието на нови заплахи по отношение на инцидента.

“За нас сега основната задача е да разберем дали той е действал сам или е бил част от по-широка мрежа,” добави тя. “В момента ние вярваме, че стрелецът е действал сам, в този случай не са извършени арести”, уточни Рохас. Тя посочи, че ал Шамрани е стрелял с пистолет, с който законно се е сдобил във Флорида.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.