Фандъкова положи клетва като кмет на София за четвърти път, Елен Герджиков...

Фандъкова положи клетва като кмет на София за четвърти път, Елен Герджиков е новият-стар председател на СОС

SHARE

Структурни промени в общината и нови ресори до месец. С това ще започне работата си новият стар кмет на София Йорданка Фандъкова. На първата тържествена сесия на общинския съвет след изборите кметът на София положи клетва и официално встъпи в длъжност.

Общият брой на съветниците е 61. Най-много са представителите на коалицията между ГЕРБ и СДС – 27. След тях се нарежда „БСП за България“ с 15 представители, „Демократична България“ с 12, ВМРО – 4, „Атака“ – 2 и независимият кандидат Борис Бонев.

Досегашният председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков (ГЕРБ) запазва поста си и в настоящия. Това стана факт днес при първото събиране на новия състав на местния парламент. При тайно гласуване той получи 33 гласа от 60 гласували.

 

Волен Сидеров от “Атака” беше единственият общински съветник, който си тръгна преди гласуването.

 

Другият претендент за председател Милка Христова (БСП) получи 15 гласа, колкото са и всички съветници от тази партия в общинския съвет. По същия начин Методи Лалов получи гласовете само на съветниците от “Демократична България” – 12.

Елен Герджиков беше избран с гласовете на ГЕРБ-СДС с общо 27 съветници, ВМРО (4 съветници) 1 глас от “Атака” и вероятно подкрепа от независимия Борис Бонев.

След избирането му за председател на съвета Елен Герджиков обясни, че още утре ще се събере с новите си заместници и ще определят кога да е следващото заседание. Като приоритетна задача той посочи изготвянето на нов правилник за организацията и дейността на СОС.

СОС избра и заместник-председатели на общинския съвет, които са Борислав Игнатов (“Демократична България”), проф. Иво Петров (ГЕРБ-СДС) и Милка Христова (БСП).

 

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.