Европейска бизнес група: Коронавирусът заплашва световните доставки на лекарства

Европейска бизнес група: Коронавирусът заплашва световните доставки на лекарства

SHARE

Аптеките по света може да се изправят пред недостиг на антибиотици и други лекарства, ако проблемите с доставките, предизвикани от епидемията от китайския коронавирус, не бъдат решени скоро, заяви председателят на търговската камара на Европейския съюз в Китай Йорг Вутке, цитиран от “Ройтерс”.

 

Той добави, че Пекин влошава проблемите с веригите за доставки със задължителната карантина на пристигащите от чужбина. В петък китайски медии съобщиха, че столицата изисква 14 дена карантина на всички пристигащи, което според Вутке ще затрудни изпращането на технически експерти, за да помогнат.

 

Определяйки мярката като неразумна и против насоките на Световната търговска организация, по време на кръгла маса в Пекин той изтъкна още трудностите пред автомобилната индустрия, предизвикани от нарушените доставки в Китай.

 

Компаниите изпитват недостиг на опаковъчен материал и са изправени пред регулаторна несигурност, допълни Вутке, според когото “степента на предизвикателствата е огромна”.

 

По думите му нарушенията, предизвикани от епидемията от коронавирус, са подчертали необходимостта от диверсификация от Китай. “Хората сега осъзнаха факта, че трябва да има резервен план”, каза още Вутке.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.