SHARE

На 20.06.2018 г. от 19.00 часа в Дома на Европа (ул. „Г.С.Раковски“ 124, София) ще бъде открита изложбата „Европа на карикатуристите“.

По повод приключването на mредседателството на България на Съвета на ЕС mосолството на Германия и mосолството на Франция в София със съдействието на Представителството на Европейската комисия в България представят изложбата „Европа на карикатуристите”, която ще продължи до 30 юни r и ще бъде в сградата на Дома на Европа.

Немско-френският диалог:
Макрон: Напред!
Меркел: Але, хоп!

В нея са включени творби на едни от най-талантливите съвременни карикатуристи, отразили актуални политически събития, свързани с ЕС и света.

“От всяка страна от съюза трябваше да има по един представител, ама заради извънредния Брекзит от Великобритания са повече, отколкото от България”, споделя нашият Чавдар Николов, който заедно с колегите си от “Прас-Прес” Алла и Чавдар Георгиеви и Христо Комарницки са представителите от българска страна.

“Мисля, че ние се вписваме в най-добрата европейска традиция на карикатурата. Светкавична, остра, сатирична реакция на това, което се случва в европейската и наша политика. Равно отдалечени от партийните централи и политически семейства. За съжаление, усещаме известно равнодушие и към нашите усилия за промяна на статуквото на медийната свобода в България”, допълни Чавдар за “Терминал 3”.

“Никакъв Шенген!!!”
-Тате, за какво е Брекзит? – Не знам, синко, питай Google.

От британска страна ще участва и известният карикатурист на Guardian Стив Бел.

Входът на изложбата е свободен и всички са поканени.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.