Ето къде е отседнал Васил Божков в Дубай

Ето къде е отседнал Васил Божков в Дубай

SHARE

Всеизвестно е, че Васил Божков се укрива от българското правосъдие в Дубай. Неизвестно остава неговото местонахождение там. В телефонно интервю с Антон Хекимян на 6 май Васил Божков казва, че живее в апартамент под наем. Напълно е възможно това да е така и апартаментът, в който пребивава, да е в хотел “Address Boulevard” в Дубай.

В две поредни видеа във “Фейсбук”, Васил Божков отправя послания към последователите си. В първото, което е с продължителност от 12 секунди, на 17 май той обявява, че на следващия ден ще покаже втората част от сигнала си до български и международни институции (в първата част той публикува скрийншотове от разменени телефонни съобщения с финансовия министър Владислав Горанов).

Благодаря на всички за подкрепата

Благодаря на всички за подкрепата и многото съобщения. Опитвам да отговоря на максимален брой от тях. Утре в 8:00 ч. очаквайте нова част от сигнала ми.

Публикувахте от Васил Божков в Неделя, 17 май 2020 г.

 

Това видео е заснето в лобито на 73-етажния хотел “Address Boulevard” в Дубай, където освен 196 хотелски стаи има и жилищна част от 530 луксозни апартамента.

 

 

След него, на 18 май, Божков показа “Паметна записка”, която е подписана от него и от Кирил Домусчиев.

 

 

Второто видео на Васил Божков е от 24 май. В него той честити празника и казва, че “за съжаление в България отношението към културата в момента е варварско. Това може да бъде променено, само ако не се страхувате”.

 

Честит 24 май

Честит празник.За съжаление в България отношението към културата в момента е варварско. Това може да бъде променено, само ако не се страхувате.Припомнете си как се отнeсе държавният апарат към световно културно наследство и ако желаете подкрепете петицията на @Thrace Foundation➡️ https://www.change.org/SaveTheVBCollection ⬅️#БъдетеЗдрави

Публикувахте от Васил Божков в Събота, 23 май 2020 г.

 

Както и първото видео, второто също е заснето в лобито на хотел “Address Boulevard” в Дубай.

 

 

Разбира се, Васил Божков би могъл да използва лобито на хотела само за декор на видеата си, но много по-вероятно е той просто да слиза от апартамента си в хотел “Address Boulevard” и да заснема поредното си послание. Друг е въпросът дали то стига до този, до когото трябва, и дали той всъщност не търси сделка с българските власти с тези свои действия.

Предстои да видим.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.