SHARE

С тъга на сърцето трябва да отчета едно свое наблюдение от прелитането из коментарите за протеста “Системата ни убива” – прекалено много са мъжете, които коментират, че нещо в протеста не им харесва, или подозират, че сме използвани, или сме купени, или в отвореното ни писмо имало вмешателство чуждо, друг пита колко души е имало на паветата, пък то ако ставало с гайдиииии…

Драги мои, войводи,

Ще започна от вмешателството – ама, разбира се, че има, вие какво си мислите, че сме неграмотни и не четем макар и малко останали достоверни медии, журналисти и експерти?

Или сме тъпи и не разбираме какво е написано? Или че не разбираме какво е корупция и какво е нечовешки раздута нечовешка сама по себе си администрация?

Че не разбираме какво е олигархия? Вие какво очаквате по-точно? Бойко Борисов да опява, къде седне и стане, как щял да вземе от полицаите, магистралите и пенсионерите, че да даде на нас и ние да му кажем “Благодарим, ако може и от учителите, лекарите и чистачките на затворите да вземете, още повече ще сме ви благодарни!”.

Това ли очаквате наистина?

А за другите баба ми, покойната, имаше една приказка – ми като сте толкоз ербап и знаете как става и ви стиска на топките – това за топките не го е казала баба ми – що не ни покажете как става бе, отворковци?

Или според вас няма корупция, няма олигархия, в болниците ви лекуват все едно сте на Бойко Борисов ахилесът?

И още нещо – да, последните реформи в ТЕЛК ще убият много деца, ще затрият много хора, нямайте съмнение. Не знам защо днес на паветата не беше казано или съм го пропуснала.

Подозирам, че както обикновено се чудиш коя от гадостите на системата да разкажеш и пропускаш съществени неща. И да, само тази промяна заслужаваше да крещим за оставката на Борисов! Само че не е САМО наша работа да му искаме оставката, а на цялото общество, пичове. Заради цялото общество, което ТЕЛК ограбва и в частност заради хората с увреждания, които убива.

Ако решите, това може да е поводът за следващия протест/
Тези, ербаплиите, с многото акъл, те са на ход.

Автор: Красимира Обретенова
Снимка: Николай Белалов/Системата ни убива
Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора. Заглавието и акцентите са на редакцията на “Терминал 3”.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.